Modanın Şehir Defteri Defilesi

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) İşletmecilik Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Programı, 1 Haziran Pazartesi saat 14.00’te Ataköy yerleşkesi Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi'nde Modanın Şehir Defteri defilesini düzenledi. Defilede; İKÜ ailesi, sektörden firmalarımız, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu öğrencilerimizle bir araya geldi. Zengin Türkiye coğrafyamızda Türkiye’nin dört bir yanından şehirlerle konuklarımıza tasarım şöleni yaşatıldı.

Genç tasarımcılarımız yedi bölgemize ait şehirlerden ilham alarak mimari, yöresel ve iklim şartları özellikleri ile temel motiflere dokunmadan, günümüze uyarlanan kıyafetler tasarladılar. Bu görsel şölen bir amaca fayda sağlayarak “Alp Şen İyilik Projesi’ kapsamında toplumsal bilinç yaratımına destek sağlamayı amaçlandı. Tasarımcılarımız sektöre ilk adımlarını atarak, şehirler ile ilgili analizler sonucu, kendilerine özgü kostümleri yarattılar. Rektör Prof.Dr. Sıddıka Semahat Demir, defilenin finalinde İstanbul kıyafetiyle podyuma çıkarak öğrencilere destek oldu.

“Modanın Şehir Defteri” defile videosu için...

Son Güncelleme Tarihi: Sa, 07/10/2018 - 13:15