Öğr. Gör. Murat Nizam “Uçuş Harekat Uzmanı Yönetmelik (SHY-UHU) Değişikliği Çalıştayı”na Katıldı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 24-26 Nisan 2024 tarihleri arasında MGA Havayolları (Antlaya) merkez binasında düzenlenen “Uçuş Harekat Uzmanı Yönetmelik (SHY-UHU) Değişikliği Çalıştayı”na, İstanbul Kültür Üniversitesi’ni temsilen Uçuş Harekat Yöneticiliği Programı Eğitim Müdürü Öğr. Gör. Murat Nizam katıldı. 

Uçuş Harekat Uzmanı Lisans Yönetmeliği Revizyon Taslağı üzerinde; "ICAO  Doc 10106 Manual on Flight Operations Officers/Flight Dispatchers Competency-based Training and Assessment (ICAO Doc 10106 Uçuş Harekat Memurları/Uçuş Dispeçerleri Yetkinlik Bazlı Eğitim ve Değerlendirme El Kitabı)" dokümanına uygun olarak mevzuatımızın güncellenmesi için yapılan çalıştayda, değişen çağın ihtiyacına göre yönetmelik güncellenmesi tamamlandı.

Bu katılım, İstanbul Kültür Üniversitesi'nin havacılık sektöründeki eğitim ve kalite standartlarını yükseltmedeki önemli rolünü bir kez daha göstermiş oldu. Öğr. Gör. Nizam, dispeçer yönetmeliği güncellenmesi çalışmalarında üniversitemiz adına önemli katkılarda bulundu.
 


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 05/07/2024 - 09:14