“Gülmeyi Ciddiye Almak” Söyleşisi

İKÜ Meslek Yüksekokulu, 26 Mart 2024 Salı günü Bakırköy yerleşkesi İncirli binasında “Gülmeyi Ciddiye Almak” başlıklı söyleşi düzenledi.

Etkinliğe, Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Ahu Tunçel konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Tunçel, “gülme” olgusunun Antik Çağ’dan itibaren siyasal iktidarlarla olan ilişkisini filozofların bakış açıları ile anlattı.

İroni, espri, nükte ve mizah kavramlarına da açıklık getiren konuğumuz; toplumsal yaşamdaki mizah kullanımı, günlük yaşamda geçmişten günümüze tragedya ve komedya ile komedi ve mizah arasındaki farklılıklar üzerine de bilgiler verdi.

Katılımlarından ve verdiği değerli bilgilerden dolayı Sayın Prof. Dr Ahu Tunçel'e teşekkürlerimizi sunarız.

Son Güncelleme Tarihi: Sa, 04/02/2024 - 10:29