İKÜ Optisyenlik Programı 4Eyes’in Ocak 2018 Sayısında

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı tarafından düzenlenen “İKÜ Optisyenlik Programı Öğrencileri Sektörle Buluşuyor” semineri, optik sektörünün öncü dergisi 4eyes’in Ocak 2018 sayısında  “Türkiye Geleceğin Optisyenleriyle Buluştu” başlıklı haberiyle yer buldu.

4eyes dergisiOptik cam ve hammade üretiminde dünyanın lider üreticilerinden biri olarak öne çıkan SEIKO Optical Türkiye firmasının da katıldığı etkinlikte derginin sorularını yanıtlayan İKÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Kaynaş, İstanbul Kültür Üniversitesi’nin optisyenlik eğitimi ile öğrencilere kazandırılan yetileri anlattı ve Üniversite – Sanayii işbirliğinin önemine değindi.

4eyes dergisiKaynaş röportajında, “Türkiye’de ilk kurulan vakıf üniversitelerinden biri olma özelliğini taşıyan İstanbul Kültür Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak; 2015 yılında yapılan incelemeler sonucu Optisyenlik Programını açmaya karar verdik. Aynı yıl İncirli yerleşkemizde oluşturduğumuz tam donanımlı bir Optisyenlik laboratuvarı ile sektörden gelen hocalarımızın desteğini de arkamıza alarak kısa sürede bu alanda  tercih edilir okullar arasında yer almayı başardık. Öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında sektördeki yerlerini alabilmeleri için, gerek teknik bilgiler ile gerekse de uygulamalı eğitimlerle mesleki bilgi ve becerilerini   artırıyoruz. Mesleki staj uygulamamızla öğrencilerimizin sektöre entegre olmalarına yardımcı oluyoruz. Üniversite olarak optik sektörünü yakından takıp ediyor, derslerin bir bölümünde mezun olduklarında çalışacakları firmalarla alakalı uygulamalı araştırmalar yaptırıyoruz. Bu da öğrencilerin mezuniyet sonrasında  işbirliğinde bulunacakları,  yerli yabancı firmaları tanıyıp onlar hakkında gerek fiyat, gerekse de kalite konusunda bilgi sahibi olmalarına olanak sağlıyor.” dedi.

4eyes dergisinin Ocak 2018 sayısı için…  
4eyes web sitesi için...  

 

 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 04/01/2019 - 17:17