“O nasıl şey öyle?”
“İstatistik grafiği gibi mi yani?”
“İç mimarlığa da benziyor galiba?” ...
Geleceğin tasarımcısı selam. Yukarıdaki sorulara hazırsan biz burada seni bekliyoruz...
Elbette bunlar geride kaldı. Artık herkes bir grafik tasarımcının neler yapabileceğini iyi biliyor. Çünkü günümüzde en az geçmişteki kadar popüler olmasına ek olarak, eylemsel karşılıkları ile de tanınan bir alan grafik tasarım. Uygulama alanlarındaki ve teknik anlamdaki geniş yelpazesi korkutmasın. Amaçlar aynı, türleri ve araçları farklı. İllüstrasyon, animasyon, yayın grafiği, web tasarımı, fotoğraf... Bunlarla sınırlı olmayan ders planımıza bir göz atsan iyi olur. Eğer sen de yaratıcılığınla farkını ortaya koymak, sanat ve tasarım camiasına güçlü bir adımla giriş yapmak istiyorsan öğrenci girişi şu taraftan...
Neler mi yapıyoruz? Kurumsal kimlikten ambalaj tasarıma, tipografik tasarımlardan kavramsal sanat çalışmalarına birçok alanda yaratım gerçekleştiriyor, eş zamanlı olarak güncel araçları kullanıyor, tasarımın işlevsel yanlarına vurgu yapan, nitelikli uygulamalar sunuyoruz. Yaratılmış olan eserler üzerinden görsel okumalar yapıyor, güncel sanat etkinlikleri ve konuları hakkında tartışıyoruz. Sahi unutmadan; bir de konsepte uygun metinler yazıyoruz. Meraklısı için anahtar sözcüklerimizi şuraya not düşelim:
İKÜ, Grafik, Tasarım, Meslek, Kültür, Sanat, Yaratıcılık, Yüksekokul, Konsept, Başarı, Entelektüel, “İş, bilenindir.”
İstanbul Kültür Üniversitesi Grafik Tasarımı Programı;
Bauhaus ekolünün ülkemizdeki ilk temsili olan yüksekokul anlayışı; T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu çatısı altındaki Grafik Tasarımı Programı ile sürüyor...
Tasarımın toplumsal sorumluluk bilinci ve kavramsal yaklaşım; ders planımızda önceliğini korurken, işlevsellik ile estetik kaygılar; güçlü akademik kadro danışmanlığında yaratılan projelerin niteliğini belirleyen birkaç unsur yalnızca.
Daha anlatacak da tartışacak da çok şeyimiz var. Hazırlanacak portfolyolar, kültürü ileri taşımak adına savunulan sanatsal yaklaşımlar. Birleşerek çizgiye dönüşecek noktalar, bitecek mürekkepler, kurumasın diye özenle saklanacak boyalar, hazırlanacak sergiler...
Grafik Tasarımı Programı olarak; eğitimin ve sanatın, toplum için olduğu görüşüyle, durmadan yaratmaya devam ediyor, heyecanla aramıza katılmanızı bekliyoruz.
Grafik tasarım; çok yönlü bir alandır. Ticari sınırlar ile sanatsal özgürlüğün doğru ölçüde harmanlanması sonucunda ortaya çıkan uygulamalar; nitelik açısından da işlevsellik açısından da başarılı sonuçlar vermektedir. Alanın bu özelliklerini göz önünde bulundurarak; akademik ve sanatsal vizyon ile birlikte, saha beklentilerini de öğrencilerimize aktarmak; sanat akademisyenleri olarak bizlere düşen en temel görevlerin arasındadır. Grafik Tasarımı Programı olarak, bu görev bilinciyle hazırlanan ders planımız, öğrenci odaklı yaklaşımımız ve nitelikli iletişim süreçlerimiz ile topluma daima katkı sağlayacak tasarımların temellerini atmaktayız. Gelişimi süreklilik özelliği taşıyan ve hız kesmeyen bir toplum idealinde; sanatın ve eğitimin önemi yadsınamaz boyuttadır. Kültür ailesinin bir üyesi olan programımız; bu farkındalıkla; kariyerini grafik tasarım alanında sürdürmek isteyen tüm adaylara, eğitimin ve sanatın toplumsal sorumluluk bilinci ile akademik anlamda katkı sağlamak adına gerekli tüm olanakları sunmaktadır.
Program Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Emin SANSARCI
T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Programı mezunları; tasarım ve reklam ajanslarında, matbaalarda, özel ve resmi kuruluşların tasarım departmanlarında, medya kuruluşlarında ve tasarım departmanı bulunan farklı kuruluşlarda; grafik tasarımcı, sanat danışmanı, illüstratör ya da metin yazarı olarak, farklı pozisyonlarda görev yapabilirler. Bu geniş çalışma alanlarının boyutu ve çeşitliliği; grafik tasarım çatısı altındaki alanların çeşitliliği ve boyutuyla birbirine koşuttur.
Program Başkanı ve 2. Sınıf Danışmanı | Dr. Öğr. Üyesi Emin Sansarcı |
E-Posta | e.sansarci@iku.edu.tr |
Tel | (0212) 498 49 38 |
Faks | 0(212) 543 69 70 |
1. Sınıf Danışmanı | Öğr.Gör.Dr.Ömür Kınay Alkan |
E-Posta | o.kinay@iku.edu.tr |
Tel | (0212) 498 41 58 |
Faks | 0(212) 543 69 70 |