Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Sohbet eden öğrenciler2012-2013 Eğitim Öğretim döneminde  İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu bünyesinde kurulan Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programının amacı; Bilet satış işlemlerini, yolcu trafik işlemlerini, kargo ve uçak yük-denge analizlerini tüm apron–ramp hizmetlerinin koordinesi ve uçuş operasyonun gerekliliği ile ilgili işleri planlayıp yürütecek elemanları yetiştirmektir. Bu bilgi ve beceriler ile donatılmış bireyler sektördeki analitik düşünebilen ve yönetsel beceriye sahip uzman ihtiyacını karşılayabilecektir.

İKÜ Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı'nda başarılı olmak için kişinin genel yeteneği yanında ayrıntıları algılayabilme gücüne sahip, dikkatli ve sorumlu bir kimse olması beklenir.

İKÜ Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı Bilet satış işlemlerini, yolcu trafik işlemlerini, kargo ve uçak yük-denge analizlerini tüm apron, ramp hizmetlerinin koordinesi ve uçuş operasyonun gerekliliği ile ilgili işleri planlayıp yürütecek elemanları yetiştirmeyi amaçlayan dört yarı yıllık bir yüksek öğretim programıdır, eğitim dili Türkçe’dir.

Teorik doyuruculuğunun yanında uygulamalı eğitim sistemleri; havaalanı gezileri, seminer, konferans ve alanında uzman kişilerle söyleşiler, kariyer günleri ile genç ve dinamik uzman akademik kadro ışığında, öğrencilerimiz aldıkları güncel ve yoğun uygulamalı eğitimle çalışma hayatının her geçen gün yükselttiği taleplerin çok ötesinde iş güvenliği ve etiğinden haberdar, kendine güvenen, empati kurabilen, sorumluluk sahibi bireyler olarak mezun olacaklardır.

İKÜ Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programında, kurum dışı stajı 40 iş günüdür. Atatürk Havaalanı’na yakın konumumuz sayesinde havaalanındaki şirketlerle yaptığımız protokoller sayesinde TGS, Çelebi, Havaş, Turkish Do&Co, Türk Hava Yolları, DHMİ, TAV, Atlas Global, Pegasus, Onur Air gibi sektörde önde gelen şirketlerde sürekli staj yapmaları ve mesleki deneyimlerini arttırmaları açısından geniş imkanlar sunmaktadır.

İKÜ Meslek Yüksekokulları Programları’ndan mezun olan başarılı öğrencilerin, örgün öğrenim lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ÖSYM tarafından yürütülmektedir. Öğrencilerimiz, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı'ndan DGS ile 4 yıllık;

  • Havacılık Yönetimi
  • İşletme
  • İşletme Yönetimi
  • Lojistik
  • Lojistik Yönetimi
  • Seyahat İşletmeciliği
  • Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği
  • Teknoloji ve Bilgi Yönetimi
  • Ulaştırma ve Lojistik
  • Ulaştırma ve Lojistik Yönetimi
  • Uluslararası Lojistik
  • Turizm İşletmeciliği
programlarına geçiş yapabilirler.

Dr. Öğretim Üyesi H. Neyir TekeliHavacılık sektörü, tüm dünyaya paralel olarak Türkiye’de de hızla gelişen bir alandır ve artık bu alan uzman bireylere duyduğu ihtiyaçla bir meslek haline gelmiştir. İstanbul Kültür Üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı’nda temel amaç öğrencilerimizi bu alanda nitelikli elemanlar olarak yetiştirmektir.

İstanbul Kültür Üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği  Programının öne çıkarmak istediği en önemli konu; gün geçtikçe gelişen sivil havacılık alanında yetişmiş, yabancı dil ve havacılık literatürüne ait bilgileri pekiştirmiş, empati kurabilen, duyarlı ve pratik çözümler üretebilen gençler yetiştirmektir.

Program Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi H.Neyir Tekeli

İKÜ Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı'ndan mezun olan öğrencilerimize "Yer Hizmetleri Teknikeri" unvanı verilir. Yer hizmetleri teknikeri, uçakların park edecekleri yerleri, uçak tiplerini ve alanda kalacakları süreyi göz önüne alarak tespit eder, uçakların ayrılan yerlere park edilmeleri veya ikmal yerlerine götürülmeleri ile ilgili işleri yönetir.

Öğrencilerimiz iş hayatında TGS, Çelebi, Havaş gibi Yer Hizmetleri veren kuruluşlarda, Türk Hava Yolları, Pegasus gibi havayolu şirketlerinde, DHMİ, SHGM gibi devlet kuruluşlarında, TAV gibi terminal işletmeciliği yapan şirketlerde ve diğer havacılık kuruluşlarının yer-uçuş işletme bölümlerinde görev alabilirler. Ülkemizde hava taşımacılığı geliştikçe yer hizmetleri tekniklerine duyulan ihtiyaç da artmaktadır. 
Program Başkanı
(2. Sınıf Öğretim Danışmanı)
Dr. Öğr. Üyesi H.Neyir Tekeli
E-Posta n.tekeli@iku.edu.tr
Tel (0212) 498 49 25
Fax 0212 543 69 70
1. ve 2. Sınıf Danışmanı Öğr. Gör. Sinem İkien
E-Posta s.ikien@iku.edu.tr
Tel (0212) 498 49 82
Fax 0212 543 69 70
İstanbul Kültür Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Bakırköy Yerleşkesi İncirli Binası, Yolbaşı S., 34147 Bakırköy/İstanbul.


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 07/09/2024 - 17:53