3T KÜLTÜR GÜNLERİ “Bu İşte İnsan Eli Var” Drapaj Sergisi

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) Moda Tasarımı Programı tarafından 25-26 Mayıs tarihlerinde Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen “3T KÜLTÜR GÜNLERİ” kapsamında, “Bu İşte İnsan Eli Var” temalı drapaj sergisi gerçekleştirildi.

Doğal kaynakların azalması, fazla tüketim ve hızlı moda unsurlarının yarattığı olumsuz etkilere dikkat çekmeyi amaçlayan proje, %100 doğal atık elyafın geri dönüşümü ile hazırlandı. Proje, sektörden toplanan kumaş atıklarının İTÜ Tekstil Laboratuvarı’nda elyaf olarak parçalanması ile başladı. Malzemelerin keçe atölyesinde taranarak, %50 yün karışımı ile keçeleşmeye uygun hale getirilmesi sonucu tasarım katma değeri kazandırılan atık elyaf, farklı dokularda ve yüzeylerde yeniden kullanıma sunuldu. Vegan kumaş katılarak farklı uygulamalar ile tasarım ürüne dönüştürülen projenin sunumu, şeffaf mankene giydirilerek gerçekleştirildi.

Son Güncelleme Tarihi: Sa, 07/05/2022 - 15:00