İKÜ Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kesici’den Mesleki Eğitim Alacak Aday Öğrencilere Tavsiyeler

Üniversitelerde bahar yarıyılı başladı. Geçtiğimiz hafta YÖK’ün yeni dönemde uygulamalı eğitime ilişkin duyurusu, üniversitelerde yüz yüze eğitimin de kapısını araladı. Temelini uygulamalı eğitimlerin oluşturduğu meslek yüksekokullarında hibrit eğitim modelinin etkin bir planlama ve teknolojik altyapıyla avantaja dönüşeceğini kaydeden İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kesici, yeni normalde tercih yapacak ön lisans adaylarına üniversitelerde dijital eğitim sistemlerini de araştırmalarını önerdi.

“İletişimde Mükemmeli Yakalamak”

İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı, 24 Şubat 2021 Çarşamba günü “İletişimde Mükemmeli Yakalamak” başlıklı e-seminer düzenledi.

Moderatörlüğünü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencilerinden Sevgi Rabuş ve Bengisu Ankara’nın üstlendiği etkinliğin konuğu POZİTİF PR Ajansı Kurucusu Serap Durak oldu.

“Kariyer.net'le Kariyerine İlk Adım”

İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi Programı ile İnsan Kaynakları Kulübü iş birliğinde, 22 Şubat 2021 Pazartesi günü “Kariyer.net'le Kariyerine İlk Adım” başlıklı e-seminer düzenlendi. İşletme Yönetimi Program Başkanı Öğr. Gör. N. Gözde Bircan ve İKK Kulübü Danışmanı Öğr. Gör. Kübra Mertel’in moderatörlük görevini üstlendikleri etkinliğe, Kariyer.net Kariyer Danışmanı Tuba Karadağ İyiokur konuşmacı olarak katıldı.

Genç Moda Tasarımcısından “Hayalet Uçakların Sırrı”

İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile Moda Kulübü iş birliğinde, 20 Şubat 2021 Cumartesi günü “Genç Moda Tasarımcısından ‘Hayalet Uçakların Sırrı’” başlıklı e-seminer gerçekleştirildi. 2018 Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması Finalisti & Shyz Wear Kurucusu ve Tasarımcısı Seydullah Yılmaz’ın konuşmacı olduğu etkinlikte, tasarım yarışmalarının tüm aşamaları ve kariyer planlamasındaki etkisi değerlendirildi. Ardından endüstriyel ve gelecek temalı tasarımlar hakkında deneyimlerini paylaşan genç tasarımcı Seydullah Yılmaz, öğrencilerimizden gelen soruları yanıtladı.

“İKÜ-MYO Dijital Mesleki Eğitim” Metodu Tanımlandı

İKÜ Meslek Yüksekokulu, Dijital Mesleki Eğitim Metodu Çalışma Grubu’nun 5. toplantısını 12 Şubat 2021 Cuma günü üniversitemiz altyapısı ile oluşturulan Hibrit sınıfta gerçekleştirdi. İKÜ MYO Müdürü ve Dijital Eğitim Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kesici tarafından, “İKÜ-MYO Dijital Mesleki Eğitim” metodu tanımlandı ve alt çalışma gruplarının yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler paylaşıldı.

“Dünyada ve Türkiye’de Yatırım Bankacılığı”

İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO), 12 Şubat 2021 Cuma günü “Dünyada ve Türkiye’de Yatırım Bankacılığı” başlıklı e-seminer düzenledi. Moderatörlüğünü Bankacılık ve Sigortacılık İkinci Öğretim Program Başkanı Öğr. Gör. Ayşegül Berrak Köten’in üstlendiği etkinliğe Citibank Grup Müdürü Alparslan Budak konuk oldu. Yatırım bankacılığı, işletmelerin finansman yöntemleri, şirket değerleme, M&A-birleşme & satın alma, halka arzlar ve sermaye piyasaları gibi konular hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaşan Budak, öğrencilerimizden gelen soruları da yanıtladı.

"MICROSOFT TÜRKİYE PEAKUP MICROSOFT FORMS ONLINE EĞİTİM" WEBINARI

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi Programı ile Microsoft Türkiye PEAKUP, eğitimde iş birliği çalışmaları kapsamında 5 Şubat 2021 Cuma günü Microsoft Forms eğitimi düzenlendi. Microsoft Teams uygulaması üzerinden gerçekleştirilen etkinliğin moderatörlük görevini İşletme Yönetimi Program Danışmanı Öğr. Gör. Emine Anık üstlendi. Eğitimde Microsoft Türkiye Peakup kıdemli İş Danışmanı Hande Tarhan tarafından; Microsoft Forms uygulamasının içeriği, kullanım özellikleri, anket-test-yoklama oluşturma, yönlendirici değerlendirmesi oluşturma, anket, test vb.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı Staj ve Motivasyon Toplantısı

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı, 5 Şubat 2021 Cuma günü saat 14.00’te 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik Program Danışmanı Öğr. Gör. Kübra Mertel’in katılımıyla staj ve motivasyon toplantısı gerçekleştirdi. Etkinlikte, öğrencilerin staj programına yönelik soruları cevaplanırken bahar dönemi için motivasyonlarını arttıracak paylaşımlarda bulunuldu.

İstanbul Kültür Üniversitesi ile Kariyer.net Arasında İş Birliği

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi Programı ile Kariyer.net arasında, 3 Şubat 2021 Çarşamba günü eğitimde iş birliğine yönelik toplantı yapıldı. Microsoft Teams platformu üzerinden online olarak gerçekleştirilen toplantıya Kariyer.net Pazarlama İletişimi Uzman Yardımcısı Sena Altan ile İşletme Yönetimi Program Başkanı Öğr. Gör. N. Gözde Bircan ve İKÜ İnsan Kaynakları Kulübü Danışmanı Öğr. Gör. Kübra Mertel katıldı.