Türk Hızlandırıcı ve Işınım Laboratuvarı’nda (TARLA) Bir Kültür’lü

Türkiye, Türk Hızlandırıcı ve Işınım Laboratuvarı (TARLA) ile süper iletken elektron hızlandırıcısına sahip 5 ülkeden biri oldu. Ülkemizde ilk ve tek olan Türk Hızlandırıcı ve Işınım Laboratuvarı’nda (TARLA) uzman araştırmacı olarak görev yapan Meslek Yüksekokulu Alternatif Enerji Kaynakları Program Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Makbule Tamkaş’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

TARLA Hakkında

İstanbul Kültür Üniversitesi ile Türkiye Triko Sanayicileri Derneği Arasında Staj ve Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) ile Türkiye Triko Sanayicileri Derneği (TRİSAD) arasında, geleceğin tekstil uzmanlarını yetiştirmek amacıyla önemli bir iş birliği protokolü imzalandı.

Zeytinburnu Kaymakamı Adem Uslu, TRİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balkuv, TRİSAD Yönetim Kurulu üyeleri ve TRİSAD Eğitim Sorumlusu Murat Tataoğlu gibi isimlerin katıldığı protokol, 6 Haziran Perşembe günü Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasındaki Önder Öztunalı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

"İlham Veren Liderler"

İKÜ Meslek Yüksekokulu, 24 Mayıs 2024 Cuma günü "İlham Veren Liderler" başlıklı etkinlik düzenledi. Apple Yöneticisi İnci Özdemir Ünalan'ın konuşmacı olduğu etkinlikte; adım adım kariyer süreçleri, lider iletişimi ve kurumsal motivasyon konuları üzerine konuşuldu. Katılımlarından ve verdiği bilgilerden dolayı Sayın İnci Özdemir Ünalan'a teşekkür ederiz.

"Kuantum Dünyasının Kapıları: Bilimin En Gizemli Alanı"

İKÜ Meslek Yüksekokulu tarafından, 24 Mayıs 2024 Cuma günü Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasındaki Tasarım Fabrikası'nda "Kuantum Dünyasının Kapıları: Bilimin En Gizemli Alanı" başlıklı etkinlik düzenlendi. Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özer' in konuşmacı olduğu etkinlikte; kuantum, modern fizik ve görelilik teorisi gibi konular üzerine konuşuldu. Katılımlarından ve verdiği değerli bilgilerden dolayı Prof. Dr. Mehmet Özer'e teşekkürlerimizi sunarız.

İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'ndan Dolmabahçe Havacılık Lisesi'ne Ziyaret

İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından, iş birliğini güçlendirmek ve ortak projeler geliştirmek amacıyla 23 Mayıs Perşembe günü Dolmabahçe Havacılık Lisesi ziyaret edildi. Ziyarette; eğitim süreçleri, müfredat geliştirme, teknolojik altyapı ve öğrenci değişim programları gibi konularda fikir alışverişinde bulunuldu. Her iki kurumun da gelişimine katkı sağlayacak projeler üzerinde durulan görüşmede, Dolmabahçe Havacılık Lisesi'nin modern eğitim olanakları ve sektöre yönelik uygulamalı eğitim programları hakkında da bilgi edinildi.

Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Osman Yılmaz, "Havacılık Söyleşileri" Kapsamında Meslek Yüksekokulumuzun Konuğu Oldu

İKÜ Meslek Yüksekokulu tarafından 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü düzenlenen "Havacılık Söyleşileri" kapsamında, sektörün önemli isimlerinden Çelebi Hava Servisi Yer Hizmetleri Genel Müdürü Osman Yılmaz üniversitemizin konuğu oldu.

Öğrencimiz Özlem Susur, "10. Aile İşletmeleri Kongresi"nde Bildirisini Sundu

Meslek Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı 2. sınıf öğrencilerimizden Özlem Susur, "10. Aile İşletmeleri Kongresi"nde Program Başkanı Öğr. Gör. Emin Aksan danışmanlığında hazırladığı "Türkiye’de Aile İşletmeleri Hakkında Yapılan Doktora Tezlerinin İçeriklerinin İncelenmesi" başlıklı bildirisini sundu.

İstanbul Enerji ve Bileşim Kimya'dan İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'na Ziyaret

İstanbul Enerji Genel Müdürü Dr. Yüksel Yalçın ve Bileşim Kimya Kurumsal Satış Müdürü Dr. İbrahim Yıldırım, 20 Mayıs 2024 Pazartesi günü İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özer'i ziyaret etti. Görüşmede, üniversite ve sanayi iş birliğini güçlendirmek amacıyla çeşitli konular ele alındı. Ayrıca, Dr. Yüksel Yalçın’a üniversitemizde verdiği dersler ve diğer akademik katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

İstanbul Kültür Üniversitesi ile TÜYAP Fuarcılık Grubu Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Meslek Yüksekokulu, 16 Mayıs 2024 Perşembe günü üniversite ve sanayi iş birliğini pekiştirmek amacıyla bir protokol imzaladı. İKÜ Tasarım Fabrikası’nda gerçekleştirilen törene; Rektörümüz Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe, TÜYAP Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Arzu Saraç, yönetim ekibi ve akademisyenler katıldı.
İş birliği sayesinde öğrenciler, akademik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı bulacaklar. Aynı zamanda, bu iş birliği, iş dünyasına nitelikli bireyler kazandırmaya yönelik önemli bir rol oynayacak.

“İK Sohbetleri”

Dış Ticaret Programı ile İşletme Yönetimi Programı iş birliğinde, 17 Mayıs 2024 Cuma günü “İK Sohbetleri” etkinliği gerçekleştirildi. Yönetim, Kurumsallaşma ve Çevik İK Danışmanı Şehmus Oran’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte; özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri konularından bahsedilerek, öğrencilerde farkındalık yaratıldı. Değerli katkılarından dolayı konuğumuza teşekkür ederiz.