“Havacılık Zirvesi 4”

İstanbul Kültür Üniversitesi'nin (İKÜ) prestijli organizasyonlarından biri olan Havacılık Zirvesi'nin dördüncüsü, 15 Nisan 2024 Pazartesi günü Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasındaki Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Havacılık sektörünün öncü profesyonellerini bir araya getiren etkinliğe, yoğun bir katılım oldu.

“Uçuş Harekat Uzmanı Eğitim İçeriği Hazırlama Çalıştayı”

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 27-29 Mart 2024 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen “Uçuş Harekat Uzmanı Eğitim İçeriği Hazırlama Çalıştayı”na, İstanbul Kültür Üniversitesi’ni temsilen Uçuş Harekat Yöneticiliği Programı Eğitim Müdürü Öğr. Gör. Murat Nizam katıldı. Öğr. Gör. Nizam, dispeçer eğitimine önemli katkılarda bulundu.

“İK Buluşmaları I”

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) İşletme Yönetimi Programı ile Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı iş birliğinde, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü “İK Buluşmaları-I” başlıklı etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İnsan Kaynakları Yöneticisi Uğur Memiş, iş görüşmelerinde dikkat edilmesi gereken konular üzerine bilgiler verdi. Değerli katkılarından dolayı konuğumuza teşekkür ederiz.

"EINSTEIN'ın Dokusu: Uzayzaman'ın Gizemli Dünyası"

İKÜ Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Tasarım Fabrikası iş birliğinde, 29 Mart 2024 Cuma günü Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasındaki Tasarım Fabrikası’nda "Einstein'ın Dokusu: Uzayzaman'ın Gizemli Dünyası" başlıklı etkinlik düzenlendi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen etkinliğe, İKÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özer konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte; Albert Einstein'ın izafiyet teorisi, uzayzaman kavramı ve bu teorilerin günümüz bilim ve teknolojisine olan etkileri gibi önemli konular ele alındı. Prof. Dr.

MEMORIAL Bahçelievler Hastanesi Teknik Gezisi

İKÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özer, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gözde Kuzu Uluçay, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Program Başkanı Öğr. Gör. Emin Aksan ile Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı öğrencileri, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü Memorial Bahçelievler Hastanesi’ne teknik gezi düzenledi. Hastane Direktörü ve Başhekimi Dr. Sevim Şuekinci ile ekibine üniversitemize vermiş oldukları destek ve güzel misafirperverlikleri için teşekkür ederiz.

"Havadan Sohbetler"

Meslek Yüksekokulu Uçuş Harekat Yöneticiliği Programı, 27 Mart 2024 Salı günü "Havadan Sohbetler" başlıklı seminer düzenledi. Uçuş Harekat Yöneticiliği Program Başkanı Öğr. Gör. Evren Yılmaz'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe, havacılık sektörünün önemli kilometre taşlarından Kuveyt'in ilk kadın kaptan pilotu Elif Güveyler konuk oldu.

“Gülmeyi Ciddiye Almak” Söyleşisi

İKÜ Meslek Yüksekokulu, 26 Mart 2024 Salı günü Bakırköy yerleşkesi İncirli binasında “Gülmeyi Ciddiye Almak” başlıklı söyleşi düzenledi.

Etkinliğe, Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Ahu Tunçel konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Tunçel, “gülme” olgusunun Antik Çağ’dan itibaren siyasal iktidarlarla olan ilişkisini filozofların bakış açıları ile anlattı.

“Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Denklemi”

İKÜ Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi Programı ile Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı iş birliğinde, 21 Mart Perşembe günü “Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Denklemi” etkinliği gerçekleştirildi. Avukat Nursaç Katırcı’nın konuşmacı olduğu etkinlikte; kadın hakları, görünmeyen şiddet türleri ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularından bahsedilerek, katılımcılarda farkındalık yaratıldı.

Değerli katkılarından dolayı konuğumuza teşekkür ederiz.

Uçuş Harekât Yöneticiliği Programı Mezunlarımızdan Büyük Başarı

Meslek Yüksekokulu (MYO) Uçuş Harekât Yöneticiliği Programı mezunlarımızdan; İlayda Turan, Ulaş Kuzu, Nursena Yağcı ve İbrahim Akkurt, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Uçuş Harekât Uzmanı sınavlarını geçerek Dispeçer Lisansı almaya hak kazandılar. Mezunlarımızı kutlar, meslek hayatlarında başarılar dileriz.