Akbank Operasyon Merkezi Teknik Gezi

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Bankacılık ve Sigortacılık Programı 2. sınıf öğrencileri, 20 Nisan 2015 Pazartesi günü Akbank Operasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Bu merkezde bankanın şubelerde yapması gereken tüm operasyonlar yapılmakta, şubeler tamamen pazarlamaya dönük hale getirilmektedir.

Öğrencilerimiz bu teknik gezi ile 1. ve 2. sınıfta öğrendikleri derslerle ilgili tüm operasyonel işlemleri gözlemleme imkanına sahip olmuştur. Öncelikle Dış Ticaret Operasyonları bölümü ziyaret edilmiştir. Burada yapılan dış ticaret işlemleri öğrencilere örneklerle anlatılmış ve yapılan işlemleri izlenmesi sağlanmıştır.

Daha sonra çekli işlemler kısmındaki operasyonlar anlatılmıştır. Böylelikle öğrencilerimizin Uluslararası Bankacılık ve Dış Ticaretin Finansmanı dersinde gördüğü konuların bankacılıktaki uygulamaları yerinde birebir incelenmiş ve değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Son Güncelleme Tarihi: Sa, 07/10/2018 - 10:37