Bilişimde Girişimcilik Etkinliği

"Bilişimde Girişimcilik" etkinliği yoğun ilgi ve katılımla 18 Aralık 2014 tarihinde gerçekleşmiştir. 

Yüksek okul öğrencilerimiz sektörden gelen yöneticiler ile buluşarak, bilişimde girişimcilikteki tecrübelerini almışlardır.

Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Sn. Levent Karadağ, 
Bilişimin dünyanın en gözde mesleği olarak seçildiğini vurguladıktan sonra, ülkemizde nitelikli eleman ihtiyacı olduğu belirtilerek, bilişim branşlarında eğitim gören ve görev alan kişilerin Bilişim Derneği 'ne üye olmalarının önemi vurgulamıştır.Girişimcilikte önemli noktalar sıralanmıştır.Ülkemizdeki çalışam ve girişimci sayıları karşılaştırarak girişimciliğin önemi, fikirlerimizin sadece düşünce aşamasında kalmaması, yapan tarafta olunması gerektiği vurgulanmıştır. Girişimci olarak kendimizi kısa sürelerde çok iyi ifade etmemiz gerektiği, sosyal ağları ve çeşitli iletişim ağlarına üye olunması gerektiği,web sitesinin önemi, küçük ölçekli işlerle tecrübe kazanılmaya başlanılması gerektiği, temel bilgisayar dillreine ve algoritmaya hakim olunması,internet girişimciliği, CV, çeşitli ülkemiz ve dünya ölçekli başarılı firmalardan örnekler verilmiştir. Ayrıca Bilişim Derneğinin gerçekleştirdiği aktiviteler sıralanmıştır. 

IBM Türk Ekosistem Geliştirme Bölüm Müdürü, Sn. Jale Akyel, 
IBM tarfından EKO sistem, çözüm ortakları ile ilişkilerin düzenlenmesi, firmalar, üniversitelerle olan faaliyetleri konusunda bilgi aktardılar. Kurum içinde girişimcilik yapılabileceği, fikirlerin çok iyi işe dönüşebileceği gibi çöpe de dönüşebileceği, önce dünyanın neye ihtiyaç duyduğunun tespit edilmesi gerektiği, sonra ise keşfe başlanılması gerektiği, girişimcilik etkinlikleri, pazarın nelere ihtiyacı var,yarışmalar, küreselleşme vurgulanmıştır.

Öğrenci girişimcilerden örnekler verildi. Girişmciliğe bir fikirle başlandığı, plan gerektirdiği, yılmamak, girişime destek olan dünya ölçeğindeki elektronik ortamdaki araçlardan yararlanılması ve ortak dil olan ingilizcenin önemi anlatılmıştır.IBM 'in teknoloji öngörüleri Cloud, Mobile, Social ve Internet of Things açıklanmıştır. IBM küresel girişimci programı ile ilgili bilgiler aktarılmıştır.

IBM Türk İnovasyon Merkezi Teknoloji Lideri Sn.Burak Çakıl, 
Uygulama geliştirmede hızlı olunması gerektiği, android ve apple store 'lardaki üç milyon uygulama örnek olarak verildi.

Üretilen yazılımların farklı dillerde geliştirilebilir ve mobil teknolojileri destekleyerekoluşturulması, farklı donanımlarda çalışabilir olaması vurgulanmıştır.

Günümüzde kişisel bilgisayardan bağımsız olarak network ve uygulamanın bir bulut
bilişim sağlayıcıdan faydalanılarak yapılarak, sadece uygulamanın yönetilmesi örnek olarak gösterilmiştir. 

Geliştirilen uygulamanın sürekli popüler kalması için gelişime açık olması, bulut teknolojilerini ve mobil teknolojileri kullanabiliyor olması vurgulanmıştır. 

Etkinliğe yaklaşı 100 öğrenci ve konuk katılmıştır. Etkinliğin teknik, yazılım, sunum konuşmaları, fotoğraf çekimleri ve iletişim Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı Programıikinci sınıf öğrencileri tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 04/01/2019 - 16:24