“Blokzinciri, Kripto Paralar ve Gayri Merkezi Yeni Dünya Düzeni” E-Semineri

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO), 16 Nisan Perşembe günü Defterhane Blokzinciri Kurucu Ortağı Cemil Şinasi Türün’ün konuk olduğu “Blokzinciri, Kripto Paralar ve Gayri Merkezi Yeni Dünya Düzeni” başlıklı bir e-seminer düzenledi. Gayri merkezi yeni dünya düzenini blokzinciri teknolojisi ve kripto paralar ekseninde anlatan, blokzincir teknolojisinin mevcut veri tabanı mantığından farklı olarak merkezi otoritedeki yetkilerini zincirdeki her bir düğüme dağıtılarak yetki ve sorumluluk paylaşımını sağladığını belirten Cemil Şinasi Türün, öğrencilerimizin sorularını da yanıtladı. Dijital para birimlerini, varlıkları ve emtiaları besleyen, dağıtılmış bir veri tabanı ya da paylaşılmış kayıt (muhasebe) defteri olarak tanımlanan blokzincir (blockchain) teknolojisi hakkında öğrencilerimiz bilgi sahibi oldular.

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 04/17/2020 - 14:08