Espor Zirvesi

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Espor Kulübü, İstanbul Barosu Spor ve Spor Hukuku Komisyonu ile Türkiye Espor Federasyonu iş birliğinde, 19 Ekim 2022 tarihinde Önder Öztunalı Konferans Salonu'nda üç oturum şeklinde "Espor Zirvesi" düzenlendi.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Espor Federasyonu Başkanı Alper Afşın Özdemir, Türkiye’deki dijital oyun sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Espor Federasyonu’nun işleyişine dair katılımcılara açıklamalarda bulundu. İkinci oturum olan "Espor’a Genel Bakış’’ isimli panelde Barış Gürer, Espor ekosistemiyle ilgili temel bilgileri dinleyicilerle paylaşarak, dijital oyun sektörünün gidişatı ile ilgili bilgiler verdi. 

"Espor ve İletişim" başlıklı oturumda söz alan Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcımız & Espor Kulüp Danışmanımız Öğr. Gör. Oğuzcan Akgöl, etkileşim ve hız temelli bir toplumda oyunların yapısı itibarıyla çok önemli yer tuttuğunu belirtti. Oyun içi iletişim kurma ihtiyacının sosyalleşme konusunda oyunculara büyük fırsatlar sunduğunu ifade eden Öğr. Gör. Akgöl, oyun ve iletişim ilişkisini açıkladı. Aynı oturumda söz alan Doç. Dr. Itır Tarı Cömert ise oyun içi psikolojinin öneminden bahsetti ve oyuncu psikolojisine yönelik daha detaylı çalışmaların yapılacağını dinleyicilerle paylaştı.

Zirvenin son oturumunda ise oyunların değişen yapısı ve hukuk sistemi üzerine konuşmalar yapıldı. Konuşmaların tamamlanmasının ardından dinleyicilerin soruları cevaplandı. Espor Kulüp Başkanı Emir Uygun, etkinlik bitiminde konuşmacılara anı tabağı ve teşekkür belgesi takdim etti.


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 11/07/2022 - 11:17