“Eurobond Piyasası ve Bankaların Performansı”

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Programı tarafından, 22 Ocak 2021 Cuma günü “Eurobond Piyasası ve Bankaların Performansı” başlıklı e-seminer düzenlendi. Moderatörlüğünü Bankacılık ve Sigortacılık İkinci Öğretim Program Başkanı Öğr. Gör. Ayşegül Berrak Köten’in üstlendiği etkinliğe, Vakıf Yatırım Menkul Değerler şirketinden Uzman Eren Kuru konuşmacı olarak katıldı.

Yatırım danışmanlığı ve bireysel portföy yönetimi alanında uzman olan Eren Kuru, e-seminerde Eurobond ya da Eurotahvil olarak bilinen yatırım araçları hakkında detaylı bilgiler verdi. Eurobondların avantajları ve riskleri, Eurobond ihraç eden bankaların performansı konusunda örneklerle açıklamalar yapan Kuru, öğrencilerimize Eurobond fiyatlamasının nasıl gerçekleştiğini, teorik beklenen getirinin ve spreadlerin nasıl hesaplandığını anlattı. Türkiye’nin 2041 vadeli Eurobondu ve kupon ödemelerini, Türkiye’nin 5 Yıllık CDS’i ile güncel Eurobond fiyatlamalarını Bloomberg kotasyon ekranında en güncel örneklerle gösterdi. Eren Kuru, Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu’nda (TEFAS) Eurobondlara yatırım yapan yatırım fonlarına dikkat çekerek Eurobond alım satım işlemlerindeki süreçleri e-seminere ilgi gösteren katılımcılarla paylaştı.

Sunumunun ardından öğrencilerimizden gelen tüm soruları yanıtlayan Eren Kuru’ya e-seminerimizde paylaştığı bilgiler için teşekkür ederiz.
 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 05/17/2021 - 00:30