“Girişimcilik Ekosisteminde Başarılı Olmak”

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “İş, Bilenindir. Girişimcilik Modelleri” webinar serisinin ilki, 18 Haziran 2020 Perşembe günü saat 21.00’de Adobe Connect Sanal Sınıf Uygulaması üzerinden gerçekleştirildi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan TİM Sektörler Konseyi Üyesi, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı, Temmer Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, “Girişimcilik Ekosisteminde Başarılı Olmak” başlıklı söyleşisi ile öğrencilere rehber olmaya çalıştı. Çetinkaya, Türkiye özelinde ve uluslararası ölçekte doğal taş sektörüne konu olan ürünleri ve sektörün güncel durumunu analiz etti. Doğal taş sektörünün; yüksek ihracat potansiyeli, iç piyasa tüketimi, doğal taş makineleri üretimi ve ihracatı ile Türkiye ekonomisine önemli bir katkı sağladığını belirten Çetinkaya, sektörün ihracat ve ithalat kompozisyonunu ayrıntılı bir şekilde değerlendirdi. Akademisyenlerin ve öğrencilerin sorularını yanıtlayan Çetinkaya, doğal taş ürünlerinde marka değerinin önemine vurgu yaparak bu alanda girişim yapmak isteyenler ile fikir alış verişinde bulundu. Temmer Mermer bünyesinde Londra ve Atlanta’da gerçekleştirdiği girişimler ışığında gerçek örnekler üzerinden tecrübelerini de paylaşan Çetinkaya, öğrencilere ve e-seminere katılan genç girişimci adaylarına ilham kaynağı oldu.

Son Güncelleme Tarihi: Sa, 06/23/2020 - 17:20