“Havacılık Zirvesi”

İstanbul Kültür Üniversitesi “Havacılık Zirvesi”, Meslek Yüksekokulu Havacılık Programları ile Havacılık Kulübü iş birliğinde 26 Nisan 2022 Salı günü Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Havacılık sektörünün ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Havacılık Zirvesi’ne; HAVAŞ Genel Müdürü Mete Erna, ÇELEBİ Hava Servisi Batı Bölge Müdürü Aylin Çelik, LÜBNAN Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Nesrin Sander, Türk Hava Yolları Müşteri Deneyimi Başkan Yardımcısı Mustafa Mücahitoğlu, ÇELEBİ Hava Servisi İnsan Kaynakları Direktörü Gökçen Dervişoğlu ile Lufthansa Hava Yolları Teknik Müdürü Emre Akkanat konuşmacı olarak katıldı.

İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Havacılık Programlarının son dönemdeki çalışmalar sonucu elde ettiği Sivil Havacılık Yer Eğitimi sertifika yetkinlikleri, sahip olduğu akreditasyonlar, eğitim-öğretim uygulamaları ve sektörün geleceğine yönelik planlamaları; havacılık sektörünün önde gelen şirketleri tarafından büyük beğeni topladı.

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi H. Neyir Tekeli ve Öğr. Gör. Evren Yılmaz’ın üstlendiği Havacılık Zirvesi’nin ilk oturumunda; üniversite-sektör iş birlikleri kapsamında pandemi döneminde yaşanan sektörel kriz ile bu dönemde alınan önlemler değerlendirilerek, “2023 Perspektifli IATA Raporu”na vurgu yapıldı. Ayrıca ‘Sivil Havacılık’ sektöründe yeni yetişen, yetkinlik sahibi genç istihdamına yönelik sektör talepleri üzerinde duruldu. Zirvenin ikinci oturumunda ise ‘Üniversitelerde Uygulamalı Mesleki Eğitimler’e yönelik “Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği” kapsamında; işyerinde mesleki eğitim, staj ve staj sonrası istihdam, üniversite-sektör iş birliğinin önemi, havacılık sektöründe çalışma dönemlerinde tazeleme eğitimleri ile eğitimlerin sürdürülebilirliği konuları ele alındı. 

Öğrencilerimize yetkinlik kazandırıcı eğitimlere yönelik temel girdilerin de değerlendirildiği Havacılık Zirvesi; üniversite-havacılık sektörünün karşılıklı iyi niyet ve iş birliklerinin devam etmesi temennileri ile sona erdi. Zirveye katılan havacılık sektörünün öncü firma temsilcilerine, İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kesici tarafından plaket takdim edilerek, Meslek Yüksekokulu Havacılık Programları ile ilgili tanıtım ve yetkinlik dokümanları sunuldu.


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 05/06/2022 - 14:15