İKÜ Meslek Yüksekokulu ile İstanbul Enerji A.Ş. Arasında Geniş Kapsamlı Eğitim İş Birliği

İstanbul Enerji A.Ş. ile İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Meslek Yüksekokulu, eğitim iş birliği kapsamında İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde bir araya geldi. İş birliğine yönelik bir protokolün de imzalandığı toplantıya; İstanbul Enerji A. Ş. Genel Müdürü Yüksel Yalçın, Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nden Müge Çakır ve Ayşegül Özkan ile İKÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kesici, Alternatif Enerji Kaynakları Program Başkanı Öğr. Gör. Dr. Makbule Tamkaş ve MYO Sekreteri Öğr. Gör. Kerem Yücesan katıldı. 

Toplantıda konuşan Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kesici ve İstanbul Enerji A. Ş. Genel Müdürü Yüksel Yalçın; yenilenebilir enerji alanında sektörün nitelikli ara personel ihtiyacının karşılanması ve işletmelerde uygulamalı eğitim konularında iş birliği yapılmasında mutabık kalındığını ifade ettiler.

 Bu kapsamda İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin Silivri Seymen bölgesindeki Biyogaz Enerji Üretim Tesisi içerisinde faaliyetlerini sürdürmeye başlayan “İklim Değişikliği Süreçleri Yönetim Ofisi”nde, İKÜ MYO akademisyen-öğrencilerinin teknik çalışmalar ve akademik faaliyetler gerçekleştirmesi için yer tahsis edildi. Ayrıca eğitim iş birliğinin genişletilebilme imkânları konusunda prensip kararları alınarak, ileri tarihte yapılacak bir toplantı ile konunun kapsamlı olarak değerlendirilmesine karar verildi.
 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 02/28/2022 - 11:40