“Kontakt Lensler”

İKÜ MYO Optisyenlik Programı, 2 Nisan Cuma günü “Kontakt Lensler” başlıklı webinar düzenledi. Etkinliğe, Johnson&Johnson Vision Care Türkiye’den Medical Account Manager Dilara Doğan, Medical Account Manager Gülçin Şentürk, Area Sales Manager Serhan Par, Professional Education and Development Manager Banu Arslan, Marketing Manager Pınar Yiğiter Sobacı ve Dünya Göz Hastanesi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Özkan konuşmacı olarak katıldılar Moderatörlük görevini Optisyenlik Programı akademisyenlerinden Öğr. Gör. Emin Aksan’ın üstlendiği etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Webinarda reçetenin hastaya doğru olarak verilmesinin önemli bir faktör olduğu üzerinde duruldu. Hem hekim hem de optisyen tarafından reçetenin önemi vurgulanarak, kontakt lens reçetesi ile ilgili detaylı güncel bilgiler aktarıldı. Kontakt lensler, yazılı parametreler, görme kusurları, çapı, astigmat, teknoloji özellikleri ile ilgili bilgiler verildi. Acuvue marka felsefesi; gözden esinlenen tasarım hakkında güncel teknik bilgiler aktarıldı. UV korumanın bulunmasının önemi vurgulandı. Hidrojel ve Silikon Hidrojel Acuvue marka kontakt lensler ile ilgili açıklamalar yapıldı.

Acuvue Oasys Ailesi kontakt lensleri ile ilgili son teknolojik bilgilerin de detaylandırıldığı etkinlikte, dijital ekranların karşısında, klimalı ortamlarda uzun saatlerde bulunan aktif kişiler tarafından kullanılmasının önemi vurgulandı. Oksijen geçişkenliği, yüksek esneklik ve nefes alabilirlik ile kontakt lensin yok hissi verdiği ifade edilerek, kırma kusurlarına göre üretilmiş teknolojik ürünler geliştiren Acuvue Moist Multifocal lensler tanıtıldı ve yakın görme için farklılıklar içeren özelliklerin eklendiği anlatıldı. 

Günlük kontakt lenslerin neden tercih edildiği ve kullanımlarında dikkat edilmesi gerekenleri açıklayan konuklarımız, Acuvue Oasys with Transitions lenslerin ışığı bilen kontakt lens olarak bilindiğini dinleyicilere aktardılar. Fotokromik lenslerin çalışma prensipleri hakkında da bilgi veren konuklarımız, UV ışığı ile karşılaştığında kararma gerçekleştiğini hatırlattılar. 

Kontakt lensin bakımı için Acuvue RevitaLens 2B sınıfı medical cihaz ile ilgili bilgi verildi ve dezenfikasyon ve konfor için önemi vurgulandı. Kullanımda lenslerin temizliği ve steril olunması önerildi. 

Konu ile ilgili detaylı bilgilere todnet.org ve Jnjvision.com.tr web adreslerinden ulaşabilirsiniz.


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 05/14/2021 - 13:43