Kredi Kayıt Bürosu Teknik Gezisi

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) İşletmecilik Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Programı 19 Nisan 2016 tarihinde 1. Sınıf ogrencileriyle Kredi Kayit Burosu'nu ziyaret etti.

Öğrencilerimize Temel Bankacılık ve Bireysel Bankacılık derslerinde bankacılık sektörünü, isleyişini ve ekonomiye faydaları anlatılmaktadır. Verilen kredilerin sektöre dönüşü açısından ödenme oranları çok önem taşımaktadir. Yine reel sektörde, mal vadeli satılıyorsa alıcının finansal bilgilerine ulaşılması önem arz etmektedir. Çek hamili, bireysel kredi borçlusu vb açısından kredibilitesinin olup olmadığının bilinmesi gerekmektedir. Bu bilgiler ise Kredi Kayit Bürosu tarafından oluşturularak sistemdeki tüm oyuncularla paylaşılmaktadir.

Böylelikle öğrencilerimizin Temel Bankacılık ve Bireysel Bankacılık dersinde gördüğü konuların bankacılıktaki uygulamaları yerinde birebir incelenmiş ve değerlendirmelerde bulunulmuştur. Son olarak KKB'nun genel müdürü Sn.Kasım Akdeniz KKB ile ilgili sunum yaparak, ögrencilerimize gerekli olan bilgileri vermiştir.
 


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 07/10/2018 - 11:31