Moda Tasarımı Programı’nın Defile Öncesi Motivasyon Çalışmaları

Ünlü tasarımcıların, federasyon ve firma yetkililerinin katılımıyla 17 Nisan 2020 Perşembe günü WOW Otel’de gerçekleştirilmesi planlanan İstanbul Kültür Üniversitesi Moda Tasarımı Programı Defilesi, içinde bulunduğumuz COVID-19 pandemi süreci ile ertelenmişti. Defilenin ertelenmesinin burukluğunu yaşayan öğrencilerimiz için Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı, ön hazırlık sürecini videoya çekti ve mezuniyete hazırlanan öğrencilerimize armağan etti.

Moda Tasarımı Programı son sınıf öğrencilerimiz tarafından hazırlanan defile çalışmasının çıkış noktası “+24” olarak belirlendi. Yoğun iş ve kent yaşamının getirdiği tüm zorluklara rağmen verilen kısa bir arayı-tatili en iyi şekilde değerlendirmeye çalışan kadınların 24 saati; “Reality”, “Active Gen” ve “Fantastic” başlıkları ile mercek altına alındı. Bu üç konsepti yaşayan kadınların ortak özellikleri; özgüveni yüksek, teknolojiyi iyi kullanan, sosyo-ekonomik açıdan da başarılı iş kadınları olmalarıdır. Moda Tasarımı Programı öğrencileri, bu kadınların tatilde bir günü nasıl geçirdikleri ile ilgileniyor, bu anlamda yaşadıkları günü üç eş parçaya bölüyorlar. Öğrencilerimiz, hitap ettikleri hedef kitledeki bu kadınların günün ilk saatlerini deniz, güneş ve kum ile plajda daha gerçekçi, öğleden sonraki saatlerini sporda, akşam ve sonrasını ise after partilerde geçirdiklerini düşünerek tasarımlarını geliştiriyorlar.

“Reality” kadınları; daha gerçekçi ve kararlı ürün görsellerine, “Active Gen” kadınları; tamamen doğal yaşam ile bağlantılı renk ve görsellere, “Fantastic”te ise kadınlarımızın düş gücünü ön plana çıkaracak renkli ve sıra dışı görsellere yer verilerek koleksiyonlar oluşturuldu.

Ön hazırlık süreci videosunu izlemek için:


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 06/09/2020 - 15:17