“Moda Tasarımında Geleceğin Meslekleri”

İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından organize edilen “İş, Bilenindir: Girişimcilik Modelleri” webinar serisi kapsamında, 21 Eylül 2020 Pazartesi günü “Moda Tasarımında Geleceğin Meslekleri” başlıklı bir söyleşi düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Moda Tasarımcılar Birlik ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Düzgün, hem üniversitemiz hem de meslek liselerinde moda tasarımı bölümlerinde okuyan öğrencilerle e-seminerimizde buluştu. Geleceğin meslekleri, moda tasarımcısının yeni tanımları, Türkiye ve dünyada tasarım ve tasarımcının yeri, iş imkânları, moda tasarımında markalaşmanın önemi, COVID-19 döneminin sektöre etkisi ve özellikle her tasarımcının bilmesi gereken sektörel STK’ların önemine değinen Dilek Düzgün, genç tasarımcılara bir yol haritası çizerek bilgi ve deneyimlerini katılımcılarımıza aktardı.

Türk modasının ve Türk moda tasarımcılarının yurt içi ve uluslararası alanlarda hak ettiği konuma gelebilmesi için değerlendirmelerde bulunan Dilek Düzgün, ülkemizdeki moda tasarımcılarımızın tanınması, moda sektöründeki çalışan tüzel ve gerçek kişilerin birlikteliğinin sağlanması ve sektördeki sorunların çözümüne katkıda bulunmak amacıyla 2011 yılında Moda Tasarımcılar Birlik ve Dayanışma Derneği’ni kurduğunu belirtti. Moda Tasarımcılar Birlik ve Dayanışma Derneği’nin moda tasarım alanındaki, tekstil ve hazır giyim sektöründeki çalışmaların daha da ileriye gidebilmesi, iyileştirilmesi ve sürdürülebilirliği konularında çalışmalar yaptığını anlattı ve öne çıkan projelerden bahsetti.  Moda Tasarımcılar Birlik ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen “MTB Fashion Days” adıyla anılan, tasarımcıların adlarını ve markalarını sektöre duyurabilmelerine imkân sağlayan, ünlü koreograf Ferhan Aral sanat yönetmeliğinde karma ve solo defilelerden oluşan moda şovlarını, büyük bir açık hava etkinliği olarak Oligark Kuruçeşme İstanbul’da 1-2 Eylül 2020 tarihlerinde gerçekleştirerek genç tasarımcılara katkı sağladığını örneklerle açıkladı.

Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Berrak Köten, Öğr. Gör. Nilgün Demirhan ve Öğr. Gör. Neslihan Tokat Ozan’ın üstlendiği etkinlikte katılımcıların sorularını da cevaplayan Dilek Düzgün, e-seminere katılan öğrencileri Moda Tasarımcılar Birlik ve Dayanışma Merkezi’ne davet etti. 
 


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 09/25/2020 - 09:52