“Pandemi Dönemi ve Sonrası Sigorta Sektörü”

İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından organize edilen “İş, Bilenindir. Girişimcilik Modelleri” webinar serisi, 22 Temmuz 2020 Çarşamba günü “Pandemi Dönemi ve Sonrası Sigorta Sektörü” başlığında gerçekleştirilen söyleşi ile devam etti. Genel Sigortacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Özcan’ın konuk olduğu webinarda pratik ve teorik bilgiler bir arada sunuldu.

Özcan, sigorta teriminin temellerini anlattığı konuşmasında sigortanın insanlar için bir güvence olduğunu belirtti. Dünyadaki sigorta sektörünün geçmişten günümüze kadarki rotasını çizen Özcan, ülkemizde ise 1870 Pera Yangınının sigortacılık açısından bir milat olarak kabul edilebileceğini ifade etti. Çok hızlı bir dönüşüm ile günümüze kadar gelen sigortacılığın özellikle ülkemize yabancı sermaye çekmesi açısından da öneminin vurgulandığı etkinlikte, sigortacılığın finans kesimi açısından ülkemizde 2. sırada olmasına rağmen hala gelişmekte ve fırsatlara açık olduğu belirtildi. Sigorta sektörünün ihtiyaçlara göre şekillenmesi temelinde günümüzde sağlık sigortası ürünlerinin hızlı bir yükseliş trendine girdiğine vurgu yapıldı.

Sigorta sektöründe çalışmak veya kendi girişimini kurarak acente olmak isteyen öğrenciler için detaylı bilgiler paylaşan Özcan, çalışma hayatının her aşamasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalara değindi. Mesleğe yeni başlayacak olan katılımcılar için ise ilk yıllarında dikkat etmeleri gereken konuları paylaşan konuğumuz, sigorta sektörünün hala çok iyi bir fırsat olduğunu belirtti. Kariyer hedefi olan bir girişimcinin ve öğrencilerin lisan bilgisini geliştirmesi gerektiğine vurgu yapan Özcan, öğrencilerin ilgi alanlarına göre mesleki örgütlerde şimdiden yer almaya başlamasının iş ilişkileri geliştirmesi açısından da önemli olduğu ifade edildi. 

Genel Sigortacılar Derneği’nde aktif rol alan ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Özcan, 700 üyesi bulunan derneğin faaliyetlerini ve projelerini anlattı. Derneğin en önemli faaliyetlerinden birinin; sigorta firmalarının insan kaynakları departmanları ile bağlantı kurarak öğrenciler için staj imkânlarını geliştirmek olduğunu vurguladı. İstanbul Kültür Üniversitesi özelinde de iş birliklerine açık olduğunu belirten Özcan, katılımcılarımızın sorularını da yanıtlayarak sigortacılık sektörüne dair merak edilen konularda bilgiler verdi.
 


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 08/04/2020 - 12:34