"Piyasalar, Psikoloji ve Trend Takibi: Lehman Sonrası Dersler"

İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Programı 05 Mart 2021 Cuma günü "Piyasalar, Psikoloji ve Trend Takibi: Lehman Sonrası Dersler" başlıklı bir e-seminer düzenledi. Bankacılık ve Sigortacılık İkinci Öğretim Program Başkanı Öğr. Gör. A. Berrak Köten’in moderatörlüğünü üstlendiği e-seminere; Fon Yöneticisi, Finansal Danışman, Stratejist Işık Ökte konuk oldu. E-seminerde, 2008 yılında Lehman Brothers’ın iflasını açıkladığı ve küresel finans krizinin miladı olarak kabul edilen dönemden başlayarak finansal piyasaların işleyişi, merkez bankası politikalarının yansımaları, finansal varlıkların seyri hakkında bilgiler veren Işık Ökte, davranışsal finansın unsurları ile hane halkı ve yatırımcı psikolojisi üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Katılımcılardan ve öğrencilerimizden gelen soruları da yanıtlayan Işık Ökte, finans sektöründe çalışmak isteyen öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu. Küresel ve Türkiye bazlı olayların piyasa etkilerini incelerken, yatırımcılara kısa vadeli trade ve uzun vadeli portföy yatırım önerileri sunan Işık Ökte, finansal varlıklarla ilgili öngörülerini tüm katılımcılarımızla ve öğrencilerimizle paylaştı. Finansal okuryazarlığın önemine de dikkat çeken Ökte’ye e-seminerimizde paylaştığı değerli bilgileri ve ufuk açıcı analizleri için çok teşekkür ederiz.

Son Güncelleme Tarihi: Ct, 05/15/2021 - 02:00