“Yeni’den Düşle-Atölye Serisi”nin İkinci Konuğu Ertuğrul Karslıoğlu Oldu

İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) “Önce İnsan” anlayışıyla bireylerin ihtiyacı olan “Kültür-Sanat-Mizah ve İnsan” kavramlarını bir araya getirerek öğrencilerin motive olması, yeniden düşünmesi ve vizyonu geniş bireyler olarak topluma kazandırılması amacıyla düzenlediği atölye serisinin bu ayki konuğu Ertuğrul Karslıoğlu oldu. 4 Aralık Cuma günü Adobe Connect Sanal Sınıf Uygulaması üzerinden gerçekleştirilen etkinlikte; gerçek belgeselcilikten, günümüz gerçeklerine kadar her konu konuşularak öğrencilere yeni bakış açıları kazandırıldı. Karslıoğlu seminer boyunca asıl hazinenin ve bizi mutlu eden şeyin geçmişimiz ve geçmişimizde yaşayan büyüklerimiz olduğunu vurguladı. Onlarla geçirdiğimiz her anı kayda almanın bizim için bulunmaz bir nimet olduğunu söyleyen Karslıoğlu, gerçek hikâyeler ve belgesellerin hep bu anılardan çıktığını dile getirdi. Etkinlikte Öğr. Gör. Tayfun Belet’in hayatına dokunan Ertuğrul Karslıoğlu ile olan anısını dinleme fırsatı yakalayan öğrencilerimiz, hem eğlendiler hem de yeni bir bakış açısı kazandılar. Karslıoğlu öğrencilerimize Türkiye’de gerçek belgeselciliğin zorluklarını ve emek isteyen bir iş olduğunu anlatarak belgeselcilik süreçlerinden bahsetti. Seminer sonunda Ertuğrul Karslıoğlu ve öğrencilerimiz, küresel salgın sürecinden sonra üniversitemizde yüz yüze görüşmek üzere sözleştiler.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 12/07/2020 - 10:49