“DEVRİM DANYAL İLE KRİPTOPARALAR, BLOCKCHAIN VE FINTECH GELECEK”

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Finansal Okuryazarlık Kulübü, 25 Ocak 2021 Pazartesi günü Adobe Connect Sanal Sınıf Uygulaması üzerinden “Devrim Danyal ile Kriptoparalar, Blockchain ve Fintech Gelecek” başlıklı e-seminer düzenledi. Blockchain ve Kriptopara Eğitmeni Devrim Danyal’ın konuk olduğu etkinlik, Finansal Okuryazarlık Kulübü Başkanı & İşletme Yönetimi Programı ikinci sınıf öğrencilerinden Can Ertuğral ile Kulüp Eş Başkanı Melih Ağacıklar’ın açılış ve teşekkür konuşmaları ile başladı. Moderatörlüğünü İşletme Yönetimi Program Başkanı Öğr. Gör. N. Gözde Bircan’ın üstlendiği etkinlikte; finansal işlemlerde güven problemi, değer kavramı ve hemfikir olma kriteri, mühendis bakış açısıyla dünyadaki para kırılımlarının tarihçesi, finansal işlemlere ilişkin 10’luk ve 20’lik sayı sistemleri, bilgisayarlara ait bellek ölçü birimleri, kriptoparanın icadı ve tarihçesi, blockchain, kriptopara, bitcoin mekanizmaları ve işleyişi, bitcoin sisteminde ters işleyen sayı mantığı ve zorlukları ile blockchain para transfer işlemleri hakkında önemi bilgiler verildi. Etkinlik sonunda katılımcılara “Wallet of Satoshi” adlı mobil uygulama üzerinden gerçek bir bitcoin transfer işlemini deneyimleme şansı da verildi. Etkinlik, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 05/17/2021 - 00:26