İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı 2. Sınıf Öğrencilerinin Bitirme Projeleri Sergisi

İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı 2. sınıf öğrencilerinin “Bitirme Projeleri Sergisi”, 24 Mayıs Salı günü İncirli yerleşkesinde açıldı. Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kesici başta olmak üzere, akademisyenlerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sergi, iki gün boyunca ziyaretçileri ağırladı. Öğrencilerin yaptığı cihazlar kullanılarak misafirlerimize pamuk şeker, Tayland usulü dondurma ve soğuk içecekler ikram edildi.

Öğrencilerin projeleri şu şekilde:

1) Hem ısıtma hem de soğutma yapabilen ısı pompası
2) 2-4 derece arasında soğutma yapabilen ticari soğutucu (Yiyecek içecek saklanması ve soğutulmasında kullanılan)
3) Tayland usulü dondurma cihazı (Tava dondurma)
4) Pamuk şeker cihazı
5) Kapalı ortamlarda ozon jeneratörü ve ultraviyole ışınları ile havayı temizleyen ve havada bulunan fazla nemi alan cihaz
6) Peltier ile ısıdan elektrik üreten cihaz. 12 voltluk DC gerilim elde etmek mümkündür. (Özellikle kamp alanlarında ateş yakılarak üzerine bu cihaz konup pil şarj etmede kullanılmaktadır)

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 05/30/2022 - 11:10