“Modası Geçmeyen Sektör: Tekstil ve Hazır Giyim”

İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen “İş, Bilenindir. Girişimcilik Modelleri” webinar serisi kapsamında, 3 Temmuz Cuma günü “Modası Geçmeyen Sektör: Tekstil ve Hazır Giyim” başlıklı bir e-seminer gerçekleştirildi. Sektörlerinde başarıya ulaşmış girişimcilerin tecrübeleri ile çeşitli sektörlerde öğrencilerin farklı perspektifler kazanması ve farkındalık düzeyinin artırılması amacıyla düzenlenen “İş, Bilenindir. Girişimcilik Modelleri” webinar serisinin bu haftaki konuğu, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk oldu. Öğrencilerin çalışma hayatlarında faydalanabilecekleri bilgilerin paylaşıldığı webinarda, ülkemizin ticaret hacminde önemli bir paya sahip olan tekstil ve hazır giyim sektöründe çalışmak isteyen öğrencilere gelecek perspektifi sunuldu. Hüseyin Öztürk, aynı zamanda sektörde bir girişim ortaya koymak isteyen genç girişimci adaylarına da rehber niteliğinde açıklamalarda bulundu. Öztürk, paylaşmış olduğu tecrübeler ile tekstil ve hazır giyim sektörünün gelişimindeki kilometre taşlarından da bahsetti. Öztürk, tekstil ve hazır giyim sektörünün değişimlere açık bir sektör olduğunu vurgularken bu alanda girişim yapmak isteyen öğrencilerimize son gelişmeleri ve global trendleri yakından takip etmeleri gerektiğini tavsiye etti.

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu çatısı altında üyeler ile ihracatı artırmaya yönelik birçok girişimleri olduğunu belirten Öztürk, özellikle girişimcilerin bilgilere ulaşması noktasına internette yapılan araştırmaların önemine değindi. E-ticaret ile ticareti hız kazanan tekstil ve hazır giyim ürünleri için gelecek perspektifi sunan Öztürk, ürünlerde kullanılan inovatif gelişmelere değindi. Öztürk, sektör özelinde düzenlenen fuarlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Etkinlikte, İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bölümlerinde okuyan öğrencilerin çeşitli alanlarda faydalanabileceği üniversite-sektör iş birliklerinin süreceği vurgulandı. Hüseyin Öztürk, öğrencilerin eğitimlerini bitirmeden yapacakları stajlarla ve çalışacakları çeşitli projelerle belirli tecrübe ve bilgi birikimine ulaşmasının, mezuniyet sonrası çalışma hayatına girişi kolaylaştırdığının altını çizdi. Yeni mezunların iş başvurularında dikkat etmesi gereken noktaların da konuşulduğu webinarda, öğrencilerin eğitimleri sürecinde kendilerini nasıl geliştirebilecekleri tartışıldı. Öztürk, kendi girişimlerini yapmak isteyen öğrencilerimizin ve girişimci adaylarının atacakları her adımı planlamaları gerektiği üzerinde durdu. Sektörün dış ticarette öncü olmasının dışında en büyük özelliklerinden birisinin de istihdam yoğunluğu olduğunu kaydeden Öztürk, yeni normalde sürdürülebilirlik yaklaşımlarının günden güne önem kazandığını da ifade etti. Webinar esnasında katılımcıların sorularını da yanıtlayan Öztürk, ulusal ve küresel konjonktüre dair tespitlerde bulundu.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 07/13/2020 - 13:35