“Yeni Normalde Sanayinin Geleceği”

İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “İş, Bilenindir.” başlıklı “Girişimcilik Modelleri Webinar Serisi”nin ikincisi 26 Haziran Cuma günü saat 21.00’de gerçekleştirildi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Turaş Gaz Armatürleri Sanayi ve Ticaret A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Armatür Derneği’nde Kurucu Başkan olan Gökhan Turhan, “Yeni Normalde Sanayinin Geleceği” temalı bir söyleşi gerçekleştirdi. İstanbul Sanayi Odası, Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneği, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği gibi Türkiye’nin birçok oda ve derneklerinde aktif bir şekilde görev alan Turhan, sektörel bir bakış açısı ile tecrübelerini katılımcılarımızla paylaştı. 

Gökhan Turhan, sunumunda öncelikle armatür sanayisinden bahsederek piyasaya sunmuş olduğu ürünler hakkında bilgi verdi. Gerçekleştirmiş olduğu projeleri anlatarak her girişimcinin tarihten ilham alabileceği bilim insanları hakkında örnekler sundu.  

Gaz armatürü üreticisi konumunda dünyadaki 2-3 firma arasında yer alan Turaş Gaz’ın, yenilikçi yaklaşımlarla 2017 yılından bu yana kendi ar-ge merkezine sahip olduğunu söyledi. Turaş Gaz bünyesinde; 250’nin üzerinde patent başvurusu olan ve yıllık ortalama 20 patent başvurusu gerçekleştiren merkezin yanı sıra yine kendi atılımlarıyla şekillenen, kendi teknolojisini ve üretim hatlarını üreten Turmach otomasyon sistemlerinden de bahseden Turhan, bu sayede üretim hatlarında Endüstri 4.0 uygulamalarının yürütüldüğünü belirtti. İtalya’nın Milano kentinde bulunan TurasEurope hakkında bilgi veren Turhan, Turaş Gaz’ın son girişimi olan Amerika’nın Rhode Island bölgesinde yer alan TurasAmerica isimli girişimlerinin serüvenlerini de anlattı. Yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirmiş olduğu birçok girişim hakkında bilgi paylaşan Turhan, kendi girişimini gerçekleştirmek isteyen genç adaylarımıza yol haritası çizerek onların sorularını da yanıtladı. 

Aynı zamanda Turhan, kültürel mirasımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılması için 2006 yılından bu yana Osmanlı döneminin çeşitliliğini ve estetiğini yansıtan mutfak malzemelerini içeren Ayasofya Müzesi’ne bağlı, 1200’den fazla kayıtlı envanterden ve 5000’den fazla çalışma eserinden oluşan Turhan Müzesi hakkında bilgi vererek katılımcılarımıza koleksiyonundan değerli parçaların bazılarını da gösterdi. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında değerli koleksiyonları ile oluşturduğu “Turhan Müzesi” ile ülkemize kattığı değerlerden de bahseden Turhan, katılımcılarımıza farklı bakış açıları kazandırarak ilham verdi.


Son Güncelleme Tarihi: Per, 07/02/2020 - 10:33