İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından, 25 Ocak 2021 Pazartesi günü “Zeynep Tosun İki Farklı Dünyayı Nasıl Bir Araya Getiriyor? Geleneksel & Yenilikçi” başlıklı webinar düzenlendi.

Lisans eğitimini işletme üzerine tamamladıktan sonra Milano-İtalya’daki Istituto di Marangoni’ye giderek moda hayatına giren Zeynep Tosun, mezuniyetinin ardından Alberta Ferretti’den iş teklifi aldığını, Alberta Ferretti tasarım ekibinin bir üyesi olarak kendisini özellikle ‘haute couture’ konusunda geliştirdiğini belirtti. Türkiye’ye dönmesiyle 2007 yılı Koza Genç Moda Tasarımcıları yarışmasında 3. olan Tosun, eğitimini ve sektör deneyimlerini anlatarak kendi markasını nasıl kurduğundan bahsetti. Haute couture ve hazır giyim koleksiyonları tasarlayarak sektöre giriş yaptığını ifade eden Tosun; Lady Gaga, Nicole Scherzinger, Kate Hudson gibi birçok isim için özel tasarımlar yaptığını aktardı. Zeynep Tosun’un koleksiyonlarının aynı zamanda İngiliz Vogue, Hindistan Vogue, İngiliz I-D, Vogue Italia, Elle Italia gibi birçok Avrupa yayınının moda çekimlerinde de kullanıldığına dikkat çekilen seminerde, öğrencilerimizin merak ettiği konulara açıklık getirildi. Eğitim hayatından başlayarak gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerine kadar tüm deneyimlerini katılımcılarımızla paylaşan konuğumuz, öğrencilerimize tavsiyelerde de bulundu.

Seminerin tamamını izlemek için tıklayınız…

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 05/17/2021 - 00:28